ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ

thanasis-kaiti-wide

Υπάρχουν στιγμές που ο προσωπικός πόνος που νοιώθεις,  ξεπερνάει την ικανότητά σου να γράψεις λίγα  λόγια για δυο πρόσωπα από αυτά που δεν θα άντεχες ποτέ να χάσεις.

Όταν όμως τα πρόσωπα που φεύγουν για ένα δικό τους καθαρό και καταγάλανο ουρανό, είναι πρόσωπα με  προσφορά και με ξεχωριστή αξιοσύνη, τότε το πράγμα γίνεται πολύ πιο δύσκολο. Ας είναι. Με σφιγμένη την καρδιά θυμίζω κάποια λίγα στοιχεία από την προσωπικότητα και την πορεία τους.

Η Καίτη Λερούνη – Αθανασίου ήταν  μια Καλαβρυτινοπούλα, κόρη του αείμνηστου πολιτικού μηχανικού Κώστα Λερούνη και της Μαίρης Άμαλλου, που, ενώ έζησε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια  στην Αθήνα, με την πρώτη ευκαιρία που είχε, βρισκόταν στα Καλάβρυτα, στην “Ελβετία της Ελλάδας“ όπως δίκαια τα ονόμαζε ο πατέρας της. Εκεί είχε τις φιλίες της, εκεί η ζεστασιά του Καλαβρυτινού ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος της γέμιζε τις μπαταρίες.

Σπούδασε στο χημικό τμήμα του ΕΚΠΑ και μετά δούλεψε λίγο σαν “χημικός πάγκου” στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ από την οποία αποχώρησε μετά από τον γάμο της με τον Καλαβρυτινό πολιτικό μηχανικό Θανάση Αθανασίου

Οι δύο τους έφτιαξαν μια δεμένη οικογένεια, απόκτησαν δυο αγόρια (σημερινούς σαραντάρηδες και εντεταγμένους στην παραγωγική διαδικασία, τον Μιχάλη και τον Κώστα) και δούλεψαν στην Πάτρα, στην οποία εγκαταστάθηκαν.

Η Καίτη δούλεψε σαν χημικός στην Δ/ση Βιομηχανίας Πατρών και έκλεισε την επαγγελματική της πορεία σαν Διευθύντρια αυτής της υπηρεσίας με την συνταξιοδότησή της. Ο Θανάσης δούλεψε σαν πολιτικός μηχανικός στην Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων στην Πάτρα και από εκεί συνταξιοδοτήθηκε.

Πριν συμπληρώσει τα σαράντα του χρόνια, ο Θανάσης υπέστη ένα αρκετά εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο επέζησε (χάρις στις δυνατότητες της ιατρικής και στην φροντίδα των δικών του ανθρώπων), αλλά το επεισόδιο αυτό του άφησε αρκετά προβλήματα στην κίνηση και στην δυνατότητά  του για ρέουσα επικοινωνία.

Η ζωή  τους κύλισε με αγάπη αλλά και με προβλήματα ιατρικής φύσης. Και τώρα το τέλος. Ο Θανάσης στις 20.01.21.  παρουσίασε ένα γαστρικό πρόβλημα που πολύ γρήγορα οδηγήθηκε σε σηψαιμικό σοκ. Από τότε και μέχρι τον θάνατό του, στις 13.06.21. ο Θανάσης ήταν σε κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Πατρών και ποτέ έκτοτε δεν ανένηψε.

Η Καίτη, επισκεπτόμενη πολύ συχνά τον σύζυγό της στο νοσοκομείο, προφανώς με ενδοσονοκομειακή λοίμωξη, προσεβλήθη από Covid 19, διασωληνώθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και από τότε, πρακτικά,  και μέχρι τον θάνατό της, στις 23.05.21. ποτέ δεν ανένηψε.

Το Καλαβρυτινό χώμα σκέπασε και θα σκεπάσει  ένα ζευγάρι από δυο αγαπητά και άξια Kαλαβρυτινόπουλα. Ας είναι ελαφρό αυτό το χώμα. Η μνήμη τους θα είναι αιωνία. Οι δικοί τους άνθρωποι και οι φίλοι τους δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.

Μίμης Χριστοδούλου