«ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 2031» ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ 29ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΆΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2031.

kalavrita-2031
SHARE

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας πραγματοποίησε στις 29 Οκτωβρίου 2021 στα Καλάβρυτα, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, μια πολύ πετυχημένη ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ σχετικά με αναπτυξιακά θέματα που αφορούν στον Δήμο Καλαβρύτων με προοπτική μέχρι το 2031.

Σε αυτή την εκδήλωση, που ανήκει στις εκδηλώσεις που υλοποίησε  η Ένωσή μας μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία, συζητήθηκαν  οι αναπτυξιακές προοπτικές και οι αναγκαίες δράσεις σε 4 τομείς ενδιαφέροντος, ήτοι: Αγροτική Ανάπτυξη, Τουρισμός, Πολεοδομικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Αστικού Χώρου, Ήπιες Μορφές Ενέργειας.

Υπήρξε έντονο και διαρκές ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης τόσο από όσους μετείχαν με φυσική παρουσία σε αυτή, όσο και από τους πολύ περισσότερους που την παρακολούθησαν διαδικτυακώς.

Δόθηκε η ευκαιρία, τόσο από τις ουσιαστικές χαιρετιστήριες προσφωνήσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθ. Παπαδόπουλου και του αρμόδιου για θέματα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Φ. Ζαΐμη, όσο και από τις υψηλού επιπέδου και στοχευμένες παρουσιάσεις  των Εισηγητών, να υπάρξει σαφής ενημέρωση για όλους τους σχετικούς σχεδιασμούς και τις προγραμματιζόμενες εργασίες, αλλά και να εξασφαλισθεί το βασικό πλαίσιο για μια καρποφόρα συζήτηση, η οποία επακολούθησε.

Συμπερασματικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής :

  • Η όλη συζήτηση ήταν πολύ πετυχημένη και πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί και πολύ καρποφόρα.
  • Χρειάζεται στο άμεσο μέλλον να γίνουν και άλλες ανάλογες συζητήσεις, που αφορούν σε άλλους πολύ ενδιαφέροντες αναπτυξιακούς πυλώνες, όπως είναι τα θέματα υποδομών στο Δήμο μας, η εξασφάλιση συνθηκών υποδοχής για Ψηφιακούς Νομάδες, βελτίωση δομών προσφοράς υπηρεσιών υγείας , κλπ.
  • Υπάρχει ανάγκη για νέες συζητήσεις εμβάθυνσης στα ήδη συζητηθέντα θέματα

Η επόμενη προγραμματισμένη Ανοικτή Συζήτησης  της Ένωσής μας, που ανήκει στον ίδιο κύκλο εκδηλώσεων ,  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 2021 με αντικείμενο “Καλαβρυτινοί Αγωνιστές του 1821”.